4a33cf1b-57b2-4c16-93cf-bbb73dea4bb8

برای جستجو تایپ کرده و Enter را بزنید

  • خانه
  • اخبار ورزشی
  • بدنسازی
  • بهداشت
  • تغذیه و رژیم
  • دانستنی های سلامت
  • عمومی
  • مکمل ورزشی
  • پزشکی
  • خانه
  • اخبار ورزشی
  • بدنسازی
  • بهداشت
  • تغذیه و رژیم
  • دانستنی های سلامت
  • عمومی
  • مکمل ورزشی
  • پزشکی
4a33cf1b-57b2-4c16-93cf-bbb73dea4bb8

برای جستجو تایپ کرده و Enter را بزنید

  • خانه
  • اخبار ورزشی
  • بدنسازی
  • بهداشت
  • تغذیه و رژیم
  • دانستنی های سلامت
  • عمومی
  • مکمل ورزشی
  • پزشکی
  • خانه
  • اخبار ورزشی
  • بدنسازی
  • بهداشت
  • تغذیه و رژیم
  • دانستنی های سلامت
  • عمومی
  • مکمل ورزشی
  • پزشکی
ترک پا

راهنمای جامع در مورد ترک پا و سریع‌ترین روش‌های درمان

ترک پا یکی از مشکلات رایج پا است که بسیاری از افراد در طول زندگی با آن مواجه می‌شوند. یک نظرسنجی جدید در آمریکا نشان می‌دهد که ۲۰ درصد از بزرگسالان در این کشور دچار ترک‌خوردگی پوست در پاهای خود می‌شوند. این مشکل پوستی در همه ردّه‌های سنی رخ می‌دهد، اما به نظر می‌رسد خانم‌ها […]

تیر 16, 1403 9 دقیقه خواندن

ترک پا یکی از مشکلات رایج پا است که بسیاری از افراد در طول زندگی با آن مواجه می‌شوند. یک نظرسنجی جدید در آمریکا نشان می‌دهد که ۲۰ درصد از بزرگسالان در این کشور دچار ترک‌خوردگی پوست در پاهای خود می‌شوند. این مشکل پوستی در همه ردّه‌های سنی رخ می‌دهد، اما به نظر می‌رسد خانم‌ها بیشتر از آقایان در معرض ابتلا به آن قرار دارند.

برای بسیاری از افراد، داشتن کف پای خشک و ترک خورده که ظاهر نامطلوبی دارد، ناراحت‌کننده است و آن‌ها در مهمانی‌ها سعی می‌کنند آن را از دید دیگران پنهان کنند. برای درمان خشکی کف پا، ابتدا باید علل ایجاد آن را شناسایی کرد. ترک پا می‌تواند به دلایل مختلفی مانند بیماری‌های قارچی، کمبود آب، زیاد شستن پا، افزایش وزن و دیابت ایجاد شود.

برای بسیاری از مردم، ترک‌خوردگی پاشنه پا مشکل جدی محسوب نمی‌شود و فکر می‌کنند با چند درمان خانگی ساده‌ می‌توان آن را حل کرد. اما اگر ترک‌ها بسیار عمیق باشند، می‌توانند باعث درد شدید در زمان راه رفتن شوند.

چرا پوست کف پا و پاشنه دچار ترک میشود؟

زمانی که پوست حساس و آسیب‌پذیر کف پا و پاشنه بسیار خشک می‌شود، ترک‌های دردناکی به نام شقاق در پاشنه پا ایجاد می‌کند. این مشکل موجب ناراحتی و ناخوشایندی در پاها می‌شود. در این حالت، پوست پاشنه پوسته پوسته و ضخیم میشود و پینه‌های قهوه‌ای و زرد رنگی در اطراف لبه‌های پاشنه ظاهر می‌شود.

معمولا تنها مشکل ایجاد شده توسط ترک پاشنه، ظاهر ناخوشایند آن است. اما همین ترک‌های ظاهرا بی‌خطر، امکان ورود باکتری‌ها و ویروس‌ها به بدن را فراهم می‌کنند و منجر به عفونت و بیماری میشوند.

ترک‌ها معمولا به دلیل کمبود رطوبت کافی در پاها ایجاد می‌شوند که ممکن است زخمی شده و حتی خونریزی کنند.

عفونت قارچی

یکی از اصلی‌ترین دلایل پوسته‌پوسته شدن پاها، عفونت‌های قارچی است. در بیشتر موارد، این عفونت قارچی به صورت پوسته‌پوسته شدن پوست نمود پیدا می‌کند و فرد مبتلا هیچ احساس خارشی ندارد. بنابراین، متوجه این مشکل نمی‌شود.

بنابراین، اگر پوست پاهایتان ناگهان شروع به خشک شدن کرد، بهتر است هر چه سریع‌تر آن را بررسی کنید. اگر پوست دچار عفونت قارچی شود، ممکن است به راحتی ناخن‌های پا را نیز درگیر کند.

در چنین شرایطی، رهایی از این عفونت بسیار دشوار می‌شود. عفونت قارچی، پوست و ناخن را آلوده می‌کند و هنگامی که پوست بهبود می‌یابد، دوباره ناخن را عفونی می‌کند و این چرخه ادامه می‌یابد.

ورزش سنگین

عرق کردن و شرایط مرطوب معمولاً باعث ایجاد عفونت در پا می‌شود که منجر به پوسته‌پوسته شدن پوست می‌گردد. بنابراین، ممکن است ورزش‌های شما عامل چنین مشکلی در پاهایتان باشد. اگر با پای برهنه ورزش کنید یا از وسایل یوگای شخصی دیگران استفاده کنید، ممکن است به راحتی به این عفونت‌ها مبتلا شوید.

چه بیماری‌هایی موجب ایجاد ترک پاشنه پا می‌شوند؟

دو عامل خطرناک برای ایجاد ترک پاشنه پا هستند: چاقی و دیابت.

افراد مبتلا به دیابت اغلب با مشکل ترک پاشنه پا روبرو هستند. این امر به دلیل آسیب به اعصاب پا در اثر عدم کنترل قند خون است که منجر به خشکی پوست و ترک‌خوردن آن می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد افراد دیابتی بیشتر در معرض عفونت ناشی از ترک پاشنه پا قرار دارند. به همین دلیل، افراد دیابتی باید به طور مرتب پاهای خود را توسط پزشک معاینه کنند.

همچنین چاقی نیز موجب افزایش احتمال ایجاد ترک پاشنه پا می‌شود. افراد چاق به دلیل وارد کردن فشار بیشتر بر کف پایشان، ترک‌ها را بزرگ‌تر و بیشتر می‌کنند. پوست خشک نمی‌تواند در برابر این فشار زیاد مقاومت کند و انعطاف لازم را داشته باشد.

توصیه میشه!  چرا گاهی عقب عقب راه برویم؟ / فواید شگفت‌انگیز پیاده‌روی معکوس

چگونه از ترک پا جلوگیری کنیم؟

یکی از راه‌های مناسب برای پیشگیری از ترک پا این است که به پاهای خود توجه کنید و از انجام کارهایی که باعث خشکی پوست کف پا می‌شود، اجتناب کنید.

در اکثر موارد، اگر ترک پا به موقع تشخیص داده شود، عوارض جدی یا نگران‌کننده‌ای برای شما ایجاد نخواهد کرد. بنابراین، متخصصان پوست توصیه می‌کنند که قبل از ابتلا به این مشکل، بیشتر به سلامت پاهای خود توجه کنید:

استفاده از کفش مناسب: سعی کنید کفش‌هایی را پیدا کنید که برای پاشنه پای شما مناسب باشند. در صورت امکان، در فصل زمستان از کفش‌های بسته استفاده کنید و کفش‌هایی با پاشنه محکم و پهن بپوشید که از پاشنه‌های پای شما محافظت کنند.
عدم نشستن یا ایستادن طولانی: از ایستادن در یک وضعیت خودداری کنید یا در زمان نشستن‌های طولانی یک پای خود را روی پای دیگری نیندازید.

بررسی روزانه کف پا

روزانه پاهای خود را بررسی کنید، به خصوص اگر دیابت دارید یا به طور کلی مستعد خشکی پوست هستید. این کار می‌تواند به شناسایی زودهنگام هر گونه مشکل در پاها کمک کند.

افزایش مصرف آب

بسیاری از بیماری‌های بدن ما ناشی از کم آبی است و خشکی پوست نیز از این قاعده مستثنی نیست. به همین دلیل، مهم است که روزانه 6 تا 8 لیوان آب بنوشید تا پوست شما به خوبی تغذیه شود.

یک متخصص پوست آمریکایی توضیح می‌دهد: “وقتی پاشنه پاهایتان ترک می‌خورد، فورا به دستکاری آن‌ها نپردازید. در عوض، یک لیوان آب بنوشید! پوست شما در طول روز، به ویژه در هوای سرد و خشک، حدود یک لیتر آب از دست می‌دهد. بنابراین، هیدراته نگه داشتن بدن می‌تواند به بهبود پوست خشک و ترک خورده کمک کند. اگر مصرف آب را در طول روز فراموش می‌کنید، از هشدار یا ردیاب برای یادآوری استفاده کنید.

همچنین، بطری‌های آب عایق که همیشه نوشیدنی شما را سرد نگه می‌دارند، می‌توانند شما را از نوشیدن یک لیوان آب خنک و دلچسب بازندارند.”

مصرف کرم و لوسیون‌های مرطوب کننده به صورت روزانه

چه قصد درمان ترک پاهایتان را داشته باشید و چه بخواهید از بروز آن پیشگیری کنید، استفاده از کرم به صورت روزانه همیشه مفید است. حداقل یک بار در روز از یک مرطوب کننده مناسب برای پاهای خود استفاده کنید.

اکثر متخصصان پوست توصیه می‌کنند که افراد مستعد خشکی پوست حتی‌الامکان یک بار صبح‌ها و یک بار شب‌ها قبل از خواب “به صورت روزانه و مداوم” از مرطوب کننده استفاده کنند.

در کنار این اقدامات، می‌توانید از پد پاشنه سیلیکونی برای مرطوب نگه داشتن پاشنه پا استفاده کنید و تا جای ممکن جوراب‌های نخی و مناسب بپوشید.

چگونه ترک‌های پوستی پا را درمان کنیم؟

درمان ترک‌های پوستی پا نیاز به صبر و حوصله دارد تا به مرور پوست ضخیم و ترک‌های آن نرم شده و از بین بروند. در اینجا انواع روش‌های خانگی و دارویی برای درمان ترک‌های پوستی پا را شرح می‌دهیم:

درمان‌های خانگی

روش‌هایی که در خانه می‌توانید برای درمان ترک‌ها و خشکی پوست کف پا انجام دهید عبارتند از:

استفاده از بالم مخصوص یا مرطوب‌کننده‌های ویژه پا

اولین گام برای درمان ترک‌های پاشنه پا، استفاده از بالم مخصوص پا یا مرطوب‌کننده‌هایی است که حاوی مواد مفیدی مانند اوره، اسید سالیسیلیک، اسیدهای آلفا هیدروکسی و ایزومرات ساکارید هستند. این مواد برای نرم کردن و لایه برداری پوست‌های مرده پا بسیار مناسب هستند و می‌توانید آن‌ها را از داروخانه‌ها تهیه کنید.

توصیه میشه!  خواص شگفت‌انگیز سیر برای ورزشکاران: از تقویت سیستم ایمنی تا افزایش انرژی

نحوه استفاده از مرطوب‌کننده یا بالم

  1. قبل از شروع روز، از بالم یا مرطوب‌کننده مخصوص پا استفاده کنید تا خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش دهید.
  2. دو تا سه بار در طول روز پاشنه پا را با این کرم‌ها مرطوب کنید.
  3. تا جایی که امکان دارد از کفش و جوراب مناسب استفاده کنید.

اینها مراحل ساده و مفیدی برای مراقبت از پاهای خشک و ترک خورده است:

پاها را به مدت 20 دقیقه در آب ولرم به همراه صابون خیس کنید. این کار باعث نرم شدن و مرطوب نگه داشتن پوست پا می‌شود.
سپس از سنگ پا یا اسکراب استفاده کنید تا پوست سفت و ضخیم را از بین ببرید. این کار باعث از بین رفتن پوست خشک و ترک خورده می‌شود.
پاها را آرام آرام خشک کنید و روی نواحی آسیب دیده بالم، مرطوب کننده یا ژل بزنید. این کار باعث نرم و مرطوب نگه داشتن پوست می‌شود.
در نهایت جوراب بپوشید تا از پخش شدن چربی کف پا و مالیده شدن پیشگیری شود. در حین خشک شدن پاها از مالیدن آنها خودداری کنید زیرا باعث التهاب و خشکی بیشتر پوست می‌شود.

عسل برای درمان ترک پا

عسل می‌تواند به عنوان یک درمان طبیعی و خانگی به شما در درمان ترک‌ های پاشنه پا کمک کند. بر اساس تحقیقات معتبر در سال ۲۰۱۲، عسل دارای خواص ضدمیکروبی و ضدباکتریایی است.

همچنین، تحقیقات نشان می‌دهد که عسل علاوه بر کمک به التیام و پاکسازی زخم‌ها، می‌تواند به مرطوب‌ نگه‌داشتن پوست پا نیز کمک کند. شما می‌توانید از عسل به عنوان یک درمان مؤثر در طول شب استفاده کنید.

استفاده از جوش‌شیرین

برای استفاده از جوش‌شیرین، سه قاشق غذاخوری جوش‌شیرین را در یک ظرف آب ولرم حل کنید. سپس پاهای خود را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در این محلول بخیسانید.

پس از خیساندن، پاهای خود را از ظرف بیرون آورده و با سنگ پا و آب تمیز بشویید. در نهایت، پاها را خشک کرده و روی آن ها مرطوب‌کننده بزنید.

درمان ترک پا با لیمو

پاهای خود را به مدت 15 دقیقه در آب گرم با 4 قاشق غذاخوری آب لیمو یا لیمو تازه خیس کنید. سپس پاشنه‌های ترک خورده را با استفاده از سنگ پا به آرامی تمیز و بشویید. در پایان، پاها را با حوله نرم خشک کرده و روی آن ها مرطوب کننده بزنید.

درمان ترک پا با نمک حمام

نیم فنجان نمک حمام را در وان پر از آب گرم بریزید و پاها را به مدت 15 دقیقه در این محلول قرار دهید. بعد از آن، با حوله پاها را خشک کرده و از یک مرطوب کننده مناسب برای نرم سازی پاها استفاده کنید.

درمان ترک پا با موز

موز رسیده یکی از موثرترین درمان‌های خانگی برای از بین بردن ترک‌ها و خشکی پاشنه پا است. موز به دلیل داشتن خاصیت نرم کنندگی و مرطوب کنندگی در رفع ترک‌های پوستی بسیار موثر است. دو موز رسیده را له کرده و به صورت خمیر یکدست درآورید. به آن 2 قاشق چای‌خوری گلیسیرین اضافه کنید. این خمیر را به آرامی روی پاها بمالید و بعد از 1 ساعت بشویید. در انتها، روی پاها یک لایه نازک گلیسیرین بزنید و جوراب بپوشید.

توصیه میشه!  ورزش برای کنترل دیابت نوع ۲ در افراد ۵۰ ساله

درمان‌های دارویی برای ترک پا و خشکی پوست

پس از مراجعه به متخصص پوست، پزشک با توجه به علائم بالینی شما، به خصوص در افراد مبتلا به دیابت، ممکن است داروهای خاصی را تجویز کند. همچنین، در صورت لزوم، این بیماران را به سایر متخصصان ارجاع خواهد داد.

به طور کلی، استفاده از داروهای موضعی مانند کرم‌ها و لوسیون‌های مخصوص خشکی و ترک پا که حاوی اوسرین، اوره و سالیسیلیک اسید هستند، اولین خط درمانی محسوب می‌شود.

علاوه بر این، روغن‌های گیاهی نیز می‌توانند در درمان ترک پا و خشکی پوست کمک کنند. این روغن‌ها که از گیاهان استخراج می‌شوند، سرشار از مواد مغذی و ترکیبات فعال هستند که دارای خواص دارویی و درمانی متعددی می‌باشند.

روغن اسطوخودوس

روغن اسطوخودوس یکی از بهترین روغن‌های درمانی است. این روغن به دلیل داشتن خواص ضدالتهابی و ضدعفونی‌کننده، به کاهش التهاب و درد ناشی از ترک پا کمک می‌کند. همچنین، خارش پوست که از ترک پا ایجاد شده است را نیز کاهش می‌دهد.

روغن نعناع فلفلی

روغن نعناع فلفلی یکی از موثرترین مرطوب کننده‌های خشکی پوست است. این روغن به دلیل داشتن خاصیت ضد باکتریایی، از هرگونه عفونت پوستی که باعث ایجاد ترک پا شده است، جلوگیری می‌کند.

روغن درخت چای

روغن درخت چای دارای خاصیت ضد باکتریایی، ضد التهابی و ضدعفونی‌کننده است. این ویژگی‌ها در درمان بسیاری از بیماری‌های پوستی، مخصوصا خشکی و ترک پا، بسیار مفید است.

روغن اکالیپتوس

خاصیت ضد قارچی روغن اکالیپتوس باعث از بین رفتن قارچ‌هایی می‌شود که در اثر عفونت ناشی از ترک پا ایجاد شده‌اند. همچنین، خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی این روغن به کاهش التهاب پوست و بهبود گردش خون کمک می‌کند.

روغن شمعدانی

این روغن یک ماده بسیار قوی برای تولید کلاژن است. همچنین التهاب موجود در پاها را از بین می‌برد و ترک‌های پاشنه پا را درمان می‌کند.

روغن لیمو

این روغن که از پوست لیمو به دست می‌آید، توانایی جوان‌سازی پوست‌های خشک و کدر را دارد. این روغن گردش خون را بهبود می‌بخشد و در عین حال، پوست آسیب‌دیده پا را درمان می‌کند.

روغن پونه کوهی

این روغن دارای خاصیت‌های قوی آنتی‌اکسیدانی، ضدعفونی کننده و ضد باکتریایی است که نقش مؤثری در بهبود سریع ترک‌های پاشنه پا دارد و با ظاهر ناخوشایند و پیری پوست در این ناحیه مبارزه می‌کند.

روغن بابونه

بابونه دارای خاصیت تسکین‌دهنده و ضددرد است که التهاب و درد ناشی از ترک‌های پا را کاهش می‌دهد.

روغن رزماری

رزماری خاصیت ضد قارچی دارد و استفاده از روغن آن باعث می‌شود که عفونت‌های قارچی موجود در پای ورزشکاران از بین برود. همچنین این روغن در درمان ترک‌های پا نیز بسیار موثر است.

روغن نارگیل

روغن نارگیل خاصیت مرطوب کنندگی دارد و باعث می‌شود که پوست همواره نرم و مرطوب بماند.

به طور کلی، اگر تغذیه فرد متعادل باشد و او روزانه از مایعات، سبزیجات و میوه‌ها به اندازه کافی استفاده کند، خشکی و ترک پا اتفاق نمی‌افتد.

مصرف ویتامین‌ها

یک رژیم غذایی سالم و اصولی به همراه مصرف ویتامین‌ها باعث می‌شود که پوست شما شاداب و درخشان باشد و بدن شما سریعتر به نوع غذایی که مصرف می‌کنید پاسخ دهد. اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین E، ویتامین‌های گروه B و ویتامین C مکمل‌هایی هستند که به بافت پوست کمک می‌کنند. استفاده از یک مولتی ویتامین مناسب که تمام ویتامین‌ها را در خود داشته باشد نیز گزینه خوبی است.

مقالات دیگر

تناسب اندام
خبر قبلی

راهنمای جامع تناسب اندام و لاغری با ورزش

دوچرخه
خبر بعدی

فواید شگفت‌انگیز دوچرخه ثابت برای چربی سوزی شکم

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پیشنهاد ویژه

    • جنگ استقلال، پرسپولیس و تراکتور برای یک بازیکن!
    • آیا ترکیب ملاتونین با داروهای ضد افسردگی خطرناک است؟
    • چگونه بعد از آسیب دیدگی دوباره ورزش را شروع کنید؟
    • مدیریت تاندونیت آشیل با استفاده از پروتکل آلفردسون
    • آیا قهوه می‌تواند اشتهای شما را کم کند؟
    • راهنمای جامع تاثیر الکل بر عضله سازی و تناسب اندام
    • شگفت‌انگیزترین فواید زینک در بدنسازی و ورزش
    • مزایای شگفت‌انگیز کرایوتراپی برای ورزشکاران
    پا پرانتز در کودکان
    Great smoothie drink
    • تماس با ما
    • درباره ما
    • رپورتاژ آگهی
    • همپا ورزش