راهنمایی کامل در مورد پا پرانتز در کودکان
پا پرانتزی به درجات مختلف در اکثر کودکان مشاهده میشود، به طوری که در صورتی که کودک زیر 18 ماه عمر نداشته باشد، عدم وجود پا پرانتزی تا حدودی غیرطبیعی به نظر میرسد. این وضعیت به عنوان ژنوواروم Genu varum نیز شناخته میشود. در طول فرایند رشد، شکل زانو چگونه تغییر میکند؟ در بدو تولد، […]
پا پرانتزی به درجات مختلف در اکثر کودکان مشاهده میشود، به طوری که در صورتی که کودک زیر 18 ماه عمر نداشته باشد، عدم وجود پا پرانتزی تا حدودی غیرطبیعی به نظر میرسد. این وضعیت به عنوان ژنوواروم Genu varum نیز شناخته میشود.
در طول فرایند رشد، شکل زانو چگونه تغییر میکند؟
در بدو تولد، پاهای نوزاد به دلیل قرار گرفتن در شکم مادر، در وضعیت پرانتزی قرار دارند. اما با پیشروی رشد بچه، این وضعیت کمتر مشاهده میشود و تقریباً در سن 18 ماهگی، پاهای بچه تقریباً راست میشوند. سپس به تدریج، شکل پاها به سمت بیرون منحرف میشود، به طوری که وقتی زانوها را به هم نزدیک میکنیم، مچ پاها از هم کمی فاصله میگیرد. در این سنین، شکل اندامهای تحتانی به شکل حرف X انگلیسی میباشد. این وضعیت در سن 4-3 سالگی به حداکثر میرسد و در سن 6 سالگی، اندامهای تحتانی شروع به صاف شدن میکنند و به تدریج شکل اندامهای یک فرد بالغ را به خود میگیرند. همه اینها جزئی از رشد طبیعی انسان هستند و اگر بچه شما این وضعیت را دارد، طبیعی است و نیازی به درمان ندارد.
پا پرانتزی در بعضی موارد ناشی از بیماریهای خاص است
اما گاهی نیز به علت یک بیماری یا اختلال خاص ایجاد میشود. یکی از این بیماریها، بیماری بلانت (Blount disease) است که بچههای نوپا را مبتلا میکند و باعث اختلال در رشد ساق در قسمتهای بالایی آنها میشود. در این بیماری، حتی در سن سه سالگی، پرانتزی بودن پا بهبود نمییابد، بلکه پیشرفت میکند. این بیماری نیازمند درمان است. اگر به موقع تشخیص داده شود، درمان با استفاده از بریس ممکن است کافی باشد. اما اگر درمان با بریس موفقیت آمیز نباشد، ممکن است برای جلوگیری از پیشرفت بیماری، نیاز به جراحی باشد. این بیماری ممکن است در بچههای در سنین بلوغ نیز رخ دهد. این بچهها معمولاً چاق هستند و درمان با استفاده از بریس در این گروه سنی معمولاً نتایج مطلوبی ندارد، بنابراین این بیماران معمولاً نیاز به جراحی دارند.
بعضی اوقات، پا پرانتزی در کودکان نوپا به علت بیماریهای متابولیکی مانند راشیتیسم ایجاد میشود. این بیماری معمولاً ناشی از کمبود ویتامین D در غذا است، اما ممکن است علت راشیتیسم به عدم توانایی بدن در جذب یا ساخت ویتامین D نیز برگردد. برای اصلاح تغییر شکل اندام پایینی در این بیماران، معمولاً نیاز به جراحی وجود دارد.
اگر بعد از سن ۲۴ ماهگی پاهای یک کودک همچنان در وضعیت پرانتزی باشند و شدت پرانتزی بسیار زیاد باشد و یک طرف بیشتر از طرف دیگر تحت تأثیر قرار بگیرد، توصیه میشود به پزشک مراجعه کنید.
چگونه درمان میشود؟
همانطور که گفته شد، در سنین کودکی، پا پرانتزی وضعیت طبیعی است. اما اگر کودک تا سن ۹ سالگی همچنان با این وضعیت مواجه باشد، لازم است اقداماتی برای رفع این ناهنجاری انجام شود، از جمله راه رفتن صحیح و انجام حرکات اصلاحی. در این متن به طور کامل در خصوص پا پرانتزی و روشهای اصلاحی آن توضیح داده شده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید