آیا باید گلوتامین را مصرف کنیم یا نه؟
خرید مکمل ها همیشه به اندازه امروز پیچیده نبوده است. تبلیغات و ادعاهای مختلف، اتهامات و شایعاتی که درباره مکمل ها میشنویم، همه اینها باعث شده تا در خرید مکمل ها شک و تردید داشته باشیم. امروز درباره گلوتامین صحبت خواهم کرد. من به این مکمل علاقه مند شدم، چون گلوتامین علاوه بر استفاده در […]
خرید مکمل ها همیشه به اندازه امروز پیچیده نبوده است. تبلیغات و ادعاهای مختلف، اتهامات و شایعاتی که درباره مکمل ها میشنویم، همه اینها باعث شده تا در خرید مکمل ها شک و تردید داشته باشیم.
امروز درباره گلوتامین صحبت خواهم کرد. من به این مکمل علاقه مند شدم، چون گلوتامین علاوه بر استفاده در ورزش بدنسازی، در بخش های دیگری از سلامت نیز استفاده میشود.
گلوتامین را با نام ال-گلوتامین (L-Glutamine) هم میشناسیم.
گلوتامین، آمینو اسید فراوانی است که در بدن وجود دارد و تقریباً ۶۰٪ عضلات استخوانی را تشکیل میدهد. این عضلات شامل عضلاتی هستند که به تاندون ها متصل هستند و از طریق آنها به استخوان متصل میشوند.
بدن به طور طبیعی گلوتامین تولید میکند. به همین دلیل، گلوتامین به عنوان یکی از آمینو اسیدهای غیرضروری شناخته میشود.
بعضی مواقع، این آمینو اسید غیرضروری به ضروری تبدیل میشود! به عنوان مثال، در طول تمرینات سخت و رقابتهای فشرده، و یا در برخی اختلالات گوارشی، نیاز به آن احساس میشود.
گلوتامین برای بدن به خوبی کاربرد دارد. اگر قصد بهبود سطح سلامتی خود را دارید، مناسب است کمی گلوتامین را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
بله،
میتوانید گلوتامین را از طریق مواد غذایی دریافت کنید! برخی از موادی مانند گوشت گاو، پنیر ریکوتا، ماست، مرغ، اسفناج، جعفری و کلم حاوی گلوتامین هستند.
اما مهم نیست که چقدر از این مواد غذایی مصرف کنید، بدن به مقدار کافی گلوتامین دریافت نمیکند! به ویژه اگر شما در حال انجام تمرینات سخت هستید. به همین دلیل، توصیه میشود از مکمل گلوتامین استفاده کنید.
گلوتامین تنها برای ورزشکاران و بدنسازان مناسب نیست! حتی افراد عادی نیز میتوانند از این مکمل بهرهمند شوند. جالب است که قیمت این مکمل نسبت به سایر مکملها ارزانتر است.
گلوتامین به شما کمک میکند تا بیدارتر و هوشیارتر باشید. این یکی از فواید گلوتامین است که برای افراد غیر بدنساز نیز مهم است. یک نکته جالب دیگر این است که گلوتامین میتواند میل به مصرف الکل را کاهش دهد! در کمپهای ترک اعتیاد الکل، از گلوتامین استفاده میشود تا سطح هوشیاری را افزایش دهد.
علاوه بر این، گلوتامین سطح ایمنی بدن را نیز افزایش میدهد. اگر بدن آسیب ببیند یا عفونت داشته باشد، گلوتامین میتواند بهترین باشد.
برای شما که بعد از تمرینات بدنی، بدن در حالتی است که سیستم ایمنی ضعیفترین عملکرد خود را دارد، گلوتامین بسیار مفید و موثر است و میتواند به سرعت بازیابی کمک کند.
بنابراین، در این مواقع، گلوتامین به یک آمینو اسید ضروری تبدیل میشود!
در صورت بروز بیماری، شما نمیتوانید مقدار کافی گلوتامین را بدن خود تأمین کنید و بدتر این است که وقتی بیماری شما شدیدتر میشود، سطح گلوتامین در بافتها و پلاسما کاهش مییابد.
یک نکته جالب دیگر این است که گلوتامین بهبود مهارتهای یادگیری و حافظه را نیز تسهیل میکند. (مهم برای داوطلبان آزمون کنکور!) همچنین، آرامش شما را افزایش میدهد و سطح استرس را کاهش میدهد.
گلوتامین به شما کمک میکند تا کنترلی بر گرسنگی داشته باشید.
در بیماران دیابت نوع 2، مقدار کمتری گلوتامین در بدن وجود دارد. با مصرف گلوتامین، این بیماران اشتهای خود را نسبت به شیرینیها کاهش میدهند!
یک نکته مثبت دیگر درباره گلوتامین این است که بهبودی در عملکرد دستگاه گوارش را تسهیل میکند. به عبارت دیگر، کیفیت مایع مخاطی در دستگاه گوارش بهبود مییابد. گلوتامین به تولید بیشتر سلولهای جذب کننده (انتروسیت) کمک میکند که در فرایند هضم بسیار مهم هستند.
گلوتامین به شما کمک میکند تا در مقابل بیماری مقاومت نشان دهید.
افزایش و حفظ وزن برای بسیاری از افراد مشکلی جدی نیست. اما برای بیماران مبتلا به اچ آی وی/ایدز، از دست دادن عضلات یک مشکل رایج است.
برای این بیماران، مصرف گلوتامین همراه با ویتامینهای A، C، E، کلسیم و سلنیوم میتواند به آنها در به دست آوردن توده عضلانی کمک کند.
بزرگترین مزیت گلوتامین برای بدنسازان این است که به رشد عضلات آنها کمک میکند. گلوتامین با تأثیر ضد کاتابولیک (عضله سوزی) خود، از شکستن عضلات جلوگیری میکند.
بعد از یک تمرین سخت، سطح گلوتامین در بدن تا ۵۰٪ کاهش مییابد. در این حالت، بدن در معرض عضله سوزی قرار میگیرد. در این مواقع، باید به بدن خود گلوتامین تأمین کنید.
همچنین، گلوتامین باعث افزایش هورمون رشد میشود. این هورمون در غده هیپوفیز تولید میشود و به سلولها دستور میدهد تا بازتولید شوند.
گلوتامین باعث بهبود فرایند بازیابی میشود
یعنی با افزایش تامین آب به عضلات، موجب میشود تا تعادل نیتروژن مثبت شود و به عبارت دیگر، عضلات شما پس از یک تمرین سخت، به سرعت به حالت عادی برگردند.
درباره اثرات جانبی گلوتامین:
بله، در برخی از افراد ممکن است گلوتامین عوارض جانبی داشته باشد. اما این موارد بسیار نادر هستند. بعضی از عوارض جانبی شامل سرفه و افزایش فشار در روده، به خصوص در هنگام دفع مدفوع هستند.
برای مصرف گلوتامین، میتوانید به شرح زیر عمل کنید:
- مقدار مصرف: بین ۰/۱ تا ۰/۳ گرم برای هر کیلوگرم وزن بدن
- زمان مصرف: همین الان بعد از تمرین و قبل از خواب
- پودر گلوتامین بدون طعم است، بنابراین میتوانید آن را با سایر مواد ترکیب کنید.
سخن پایانی:
همانطور که متوجه شدید، دلایل زیادی برای اضافه کردن گلوتامین به رژیم غذایی روزانه وجود دارد، بدون اینکه مهم باشد که آیا شما بدنساز هستید یا نه!
گلوتامین باعث افزایش رشد عضلات و جلوگیری از شکستن آنها میشود. همچنین، فرایند بازیابی بدن را بهبود میبخشد و از اشتهای شدید به شکر و الکل جلوگیری میکند. همچنین، بهبود دستگاه گوارش و سیستم ایمنی نیز دارد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید